5 klub Vinderklassen ved Aulum 19. marts 2023

5 klub Vinderklassen ved Aulum 19. marts 2023

BERETNING FRA PRØVEN:

Vi mødtes i Aulum kl. 8.30, hvor prøvens terrænledere Jørgen og Tommy havde sørget for, at dække bord og varme op i den lille jagthytte i Aulum. Det var en lille sluttet flok af hundeførere på i alt 7 – fordelt med 1 Weimaraner 3 Gammel Dansk hønsehunde og 3 langhårede hønsehunde, som var klar til at gå i marken efter lidt morgenhygge med rundstykker og kaffe.

Der havde været fugletælling på terrænerne 10 dage før prøven, og her havde man fundet fornuftigt med vilde fugle med 12 gange høns og 12-14 fasaner. De første par timer var der kun kontakt til et par høns, 1 hare og nogle løse markeringer, og på disse majstubbe og græsmarker ”burde” der ligger min. 5 par, som var der på dagen for fugletælling.

Der var ikke så meget forår til at starte med – vinden var kold og det regnede. Terrænlederne voterede og de besluttede, at vi skulle bevæge os ned til engområdet, hvor der burde findes nogle fasaner. Engområdet bar præg af, at der har regnet meget i den senere tid, så der var en del vand, og det var ikke det nemmeste terræn at bevæge sig rundt i for førerne, men de fleste af hundene tilpassede sig og afsøgte terrænerne på fornuftig vis.

Vi kom til en bæk som skulle forceres af både hunde og deres førere, og da Holger kommer over bækken og igennem busken står Isa stand, som han melder. Dommeren kommer til og Holger får klar melding, og Isa følger fint op på fasanen som tydeligvis var begyndt at bevæge sig væk fra hunden. Isa rejser fasanen, og er rolig i opfløj og skud.

Herefter har flere hunde chance for fugl på samme engstykke, hvor vi i alt har 7 fasaner, men det ville ikke lykkes.

På næste engstykke melder Leif stand, og Jarl får en rigtig stærk situation med en fasan. Der bliver ikke skudt over flere hunde, og da dommeren gør regnestykket op, er det kun Isa og Jarl der går videre. Umiddelbart stod Isa og Jarl rimelig lige, og det hele skulle derfor afgøres i matching, og her blev ”rapsmarken”, som på fugletællingsdagen holdte 4 gange høns valgt.

Desværre var marken om muligt endnu mere våd og blød end engstykkerne, og både hunde, førerne og dommeren havde mere end besvær med at bevæge sig i marken. Marken var for blød og ikke egnet til markprøve, men fugle var der og Holger’s Isa var hurtig til at finde agerhøns, og tog straks stand, hvorefter Jarl fint sekunderede (nogle lavede lidt sjov med, at Jarl sad fast i mudderet og ikke kunne andet end sekundere).

Holger’s støvler sad fast i mudderet, og han kæmpede for at komme frem. Støvlerne måtte af, og med dommerens hjælp kom han op, og så Isa havde stand. Holger forcerede mudderet i de bare strømpesokker, og efter rejseordre blev der skudt en sidste gang over Isa. Flot præstation af både hund og fører under ekstrem vanskelige forhold.

Det var vilde forhold i Vesten, men det var også vilde fugle, hvor alle førere på dagen havde chance for fugle.

Stort tillykke til de placerede hunde, og tak for en hård dag i marken.

Venlig hilsen
Carsten Lawets

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts